Μαραθώνιος Ναυπλίου

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Με επιτυχία ο 1ος Υπερμαραθώνιος Κλασικών Ποδηλάτων – 1st Old Bike Mega Run.

“Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε
Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!” 

Οδ. Ελύτης

Σαν ένα μεγάλο καράβι βγαλμένο μέσα από τις σκέψεις των Ελλήνων ποιητών, στις 22/11/2015 η Old Bike Club Αργολίδος αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της, τον μεγάλο ποδηλατικό της στόλο της βγήκε στ’ ανοιχτά, γεμάτη δύναμη, και διήνυσε 65χλμ έχοντας ως φάρο και οδηγό την ομορφιά του ελληνικού χρώματος, ολοκληρώνοντας τον 1ο Υπερμαραθώνιο Κλασικών Ποδηλάτων – 1st Old Bike Mega Run.
Μέσα από βουνά, πεδιάδες, παραλίες, πόλεις, χωριά μια ομάδα ανθρώπων τόλμησε και κατάφερε να ποδηλατήσει μέσα στην ιστορία, την παράδοση και την κληρονομιά του αργολικού τόπου με μοναδικό όχημα το κλασσικό ποδήλατο.

Ξεκινώντας από το Άργος και ακολουθώντας μια διαδρομή που μαγεύει τον καθέναν, οι συμμετέχοντες διήλθαν από το Κεφαλάρι, το Σκαφιδάκι, τους Μύλους και μέσω της παραλιακής οδού έφτασαν στις εργατικές κατοικίες του Ναυπλίου. Από εκεί η διαδρομή συνεχίστηκε μέσα από το Αργολικό και την Νέα Τίρυνθα έως την πλατεία Φιλελλήνων στην πόλη του Ναυπλίου όπου και έγινε η πρώτη μεγάλη στάση για ανασύνταξη δυνάμεων. Εν συνεχεία και πάλι παραλιακά οι συμμετέχοντες ποδηλάτησαν ως την Νέα Κίο όπου έγινε ο επίσημος Τερματισμός του Υπερμαραθωνίου, χωρίς όμως η ποδηλασία να τελειώνει εκεί. Μετά την επίσημη λήξη, όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν ποδηλατώντας στο Άργος.
Το Old Βike Club Αργολίδος ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Άργους Μυκηνών για την αμέριστη βοήθεια του στη διεξαγωγή του 1ου Υπερμαραθωνίου Κλασικών Ποδηλάτων και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Χατζηγεωργίου για τη φιλοξενία στην Νέα Κίο, όπως επίσης το Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Δελή που είναι πάντα δίπλα στο Club. Πολλά ευχαριστώ και στον Δήμο Ναυπλιέων για την υποδοχή, την φιλοξενία, τις διευκολύνσεις και τη βράβευση κατά τη διέλευση από την πόλη του Ναυπλίου.
Το Old Bike Club Αργολίδος ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του, που βοήθησαν τα μέγιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του event, και που χωρίς αυτούς ο 1ος Υπερμαραθώνιος κλασικών ποδηλάτων θα είχε παραμείνει απλώς μια όμορφη ιδέα. Συγκεκριμένα το Old Bike Club Αργολίδος ευχαριστεί :

1) ΙΚΤΕΟ Ταραντίλης
2) ΡΕΑ χυμοι 
3) Sellis bike 
4) Μύλοι Κεπενοού 
5) Το Μερακλίδικο 
6) Stavropoulos Catering 
7) Νερά Ζήρεια Αθ. Μούκας 
8) Γραφικές τέχνες Γ. Δεδεβέσης 
9) Rentas Bakery 
10) Bike cafe Ναυπλιο 
11) Grifo cafe Αργος Molinari

Επίσης πολλά ευχαριστώ και πολλά μπράβο για την άψογη συμπεριφορά και συνείδηση αξίζουν στους συνοδούς των συμμετεχόντων, οι οποίοι εθελοντικά πλαισίωσαν το Club διασφαλίζοντας την ομαλή και χωρίς κινδύνους διεξαγωγή του event. Συγκεκριμένα το Club ευχαριστεί τους : Βασίλη Λογοθέτη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Δέδε, Δημήτρη Μπούνο, Σωτήρη Διαμαντή, Γιώργο Μαριχόλα, Δημήτρη Ουλή, Φωτεινή Ρέντα, Πένυ Ποντίκη, Κώστα Τσαπράλη, Παναγιώτη Σελλή. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ερυθρό σταυρό και στις Εθελόντριές του Βάσω και Γιώτα που ήταν εκεί για οποιοδήποτε περιστατικό, στους αδελφούς-συμποδηλάτες που ήρθαν από άλλες πόλεις για να βιώσουν την μοναδική εμπειρία του πρωτόγνωρου αυτού ποδηλατικού event, στον κ. Ιωάννη Καράμπελα που στόλισε την πορεία του Club με το πανέμορφο αυτοκίνητο αντίκα του, στο Χορόσημο που έντυσε χορευτικά τον τερματισμό στην Νέα Κίο, στο Φώτο Ταμπούρης για την επαγγελματική φωτογραφική κάλυψη του event και στην μικρή Λίνα για τις ιδιαίτερες ερασιτεχνικές φωτογραφίες που χάρισε.
Κλείνοντας το calendar των δράσεων της για το 2015 η Old Bike Club Αργολίδος εύχεται σε όλα τα μέλη και φίλους της αυτό το ατέρμονο ταξίδι που ξεκίνησε μέσα από τις καρδίες όλων να συνεχίζεται σε όλα τα ποδηλατικά μήκη και πλάτη.

Γιατί…. σύμφωνα και με το άλλον νομπελίστα ποιητή μας :

“Το σπουδαίο δεν είναι ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας,
ονειροπολώντας μιαν άλλη πιο ενδιαφέρουσα,
αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή όπως μας δόθηκε
την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη,
όπου το καθετί που μπορούσε να γυρέψουμε πρέπει να υπάρχει.”

Γ.Σεφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου